vrijdag 25 januari 2013

BadmintonClub Vlist 1 net niet eerste in vierde klasse.






Vrijdag heeft BC Vlist1 bij haar laatste wedstrijd van deze competitie een mooie 5-3 zege behaald bij de uitwedstrijd tegen Fly-Over uit Bleiswijk.
Maar aan het eind van de avond kwam de domper. De 5 punten bleken net niet genoeg om de eerste plaats te behouden voor het kampioenschap in de vierde klasse.
Het ging in deze competitie tussen Vlist1 en Shuttlek3.
Vlist had een kleine voorsprong met 65 punten en Shuttlek 63 punten.
Met de 5 punten van Vlist werden dat er 70.
Een heel goed resultaat. Maar Shuttlek wist met maar liefst 8-0 te winnen die avond van Selecta uit Dordrecht. En daardoor kwamen zij op 1 punt meer uit dan Vlist. (71)
De teleurstelling viel gelukkig ook wel weer mee, toen het besef kwam dat een tweede plaats waarschijnlijk toch nog wel genoeg is om recht te krijgen op promotie naar de derde klasse. Een niveau dat BC Vlist al een hele tijd niet meer heeft bereikt, en wat nu grotendeels te danken is aan trainer Cor Broeren die ook bij deze wedstrijd speciaal kwam kijken en coachen. Cor kreeg aan het eind van deze avond dan ook speciaal een kadootje aangeboden van het team voor zijn grote inzet.
De wedstrijd Vlist1 - Fly-Over3 verliep is een uiterst sportieve sfeer wat niet betekende dat er niet geknokt werd. De herendubbel van René Huisjes en Rob van Rossum begon niet heel goed, want die ging met 21-16 en 21-19 naar Fly-Over.
De damesdubbel van Adrie de Kwaasteniet en Jacqueline Segeth ging veel beter want die leidde tot winst met setstanden 7-21 en 17-21.
René Huisjes wist als eerste heer zijn single mooi te winnen door Jorn Aagaard te verslaan. Hij deed dat zelfs in twee sets met 18-21 en 15-21.
Ook Adrie de Kwaasteniet kon met winst van de baan na haar damessingle. Zij versloeg Gemmeke Rutten met 8-21 2n 14-21.
Daarna kon Fly-Over weer een punt scoren doordat Jim van Elswijk met 21-14 en 21-17 net te sterk bleek voor Rob van Rossum.
Jacqueline Segeth maakte het weer goed voor Vlist, door haar winst met 4-21 en 9-21 tegen Sandra Brandhorst.
De eerste mix werd een echte knokwedstrijd. Waarin René Huisjes met Jacqueline Segeth maar net als winnaar uit de eerste set kwamen met 21-23. Maar maakten het goed af in de tweede set door die met een nette stand van 16-21 naar zich toe te trekken.
De tweede mix werd helaas verloren door Adrie de Kwaasteniet met Rob van Rossum. Zij waren niet opgewassen tegen Perry van den Heuvel en Sandra Brandhorst die de partij wonnen met 21-18 en 21-17.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten