donderdag 3 januari 2013

Verslag van de SchoolClinics van BC Vlist op de Basisscholen


Badminton Club Vlist heeft in Haastrecht en Stolwijk de afgelopen weken zestien badmintonclinics verzorgd voor de kinderen van groepen 5, 6, 7 en 8 van de basisscholen De Hazelmuis, De Vlisterstroom, Morgenster en St. Catharina.

Op initiatief van trainer Cor Broeren van BC Vlist is er contact gezocht met de basisscholen.
Waarna samen met combinatiefuncionaris LiƤne Duran een plan is gemaakt alle kinderen van alle basisscholen in de gemeente Vlist een keer een badmintonclinic te geven.
De extra waarde van de clinics ten opzichte van een gewone gymles met badminton, is vooral dat trainer Cor Broeren direct met zijn ervaring de juiste aanwijzingen kan geven aan de kinderen waardoor het spel voor de kinderen een stuk leuker wordt.
Ook kan Cor door zijn jarenlange ervaring het spelniveau van de kinderen goed inschatten, en daardoor bij het samenstellen van de groepen hier rekening mee houden, waardoor kinderen tegenstanders krijgen van hun eigen speelsterkte.

De kinderen zelf waren alle keren zeer enthousiast na afloop van de clinics.
Wat aangeeft dat Cor samen met een aantal vrijwilligers van Badminton Club Vlist er blijkbaar goed in is geslaagd om er een leuke clinic van te maken.
Hierdoor hopen wij dat een aantal van de kinderen door wil gaan met badmintonnen.

Daarom zet Badminton Club Vlist iedere woensdagavond van 18:30 tot 19:30 zijn deuren open voor ieder kind dat eens wil komen kennismaken met de echte badmintonsport.
De iets meer geoefende jeugd speelt woensdagavonden van 19:30 tot 20:30 uur.

Wie goed heeft gelezen heeft, heeft gemerkt dat de Oranje Nassau school hier nog ontbreekt.
Dat komt omdat de Oranje Nassau School die clinics nog moet krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten